Director 100% Romanesc | ro-dir.com - Utilaje constructii director web

Demaror / Starter Honda ( cum se repara )


” Acest video tutorial explica pasii necesari pentru a repara un demaror stricat „


Demararul stricat te poate impiedica sa pornesti motorul atunci cand ai nevoie de acesta. Ca orice utilizator de echipament de tuns iarba si nu numai, stii, ca la un momentdat demarorul va ceda.

Cand sfoara demarorului nu se mai infasoara pe tambur, pornirea motorului devine imposibila.

demaror

In marea majoritate a cazurilor, demarorul cedeaza deoarece arcul din interiorul demarorului aluneca din pozitia corecta de functionare. Din fericire cand se intampla astfel iti poti repara demarorul in mai putin de 20 min.

Demarorul mai poate ceda si daca tamburul sa rupt sau piniii din interiorul carcasei sau rupt. Noi am reparat un demaror Honda in acest video tutorial.

Reparatia demarorului:

Demarorul reparat in acest video tutorial este de la un motor Honda. Majoritatea demaroarelor sunt similare cu acest model.

  • Indeparteaza tamburul de carcasa:

Desurubeaza capul surubului ce tine tamburul de carcasa.

demaror1

Daca arcul a alunecat de pe fantele din interiorul carcasei atunci poti continua reparatia. Daca carcasa, arcul sau tamburul au cedat, trebuie sa inlocuiesti piesele stricate cu altele noi pentru a continua reparaita.

  • Deznodarea snurului:

Dezleaga nodul franghiei si scoate-o afara din carcasa.

demaror2

  • Inlocuieste piesele ( daca este cazul )
  • Retensionarea arcului:

Acum trecem la retensionarea arcului. Gandeste-te la cum vrei ca franghia sa se infasoare pe tambur. Trebuie sa invarti tamburul in directia opusa.

demaror3

Roteste tamburul de 5 – 6 ori. Dupa ce sa tensionat arcul, folosete o surubelnita pentru a bloca tamburul sa se roteasca.

demaror4

  • Insurubare cap:

Insurubeaza capul ce tine tamburul de carcasa. Capul va securiza ansamblul dar nu va impiedica tamburul sa se roteasca, asa ca tine bine tamburul.

demaror5

  • Reintroducerea franghiei:

Aliniaza gaura tamburului cu cea a carcasei si introdu franghia prin amandoua.

demaror6

Leaga un singur nod la capatul franghiei. Daca te ingrijoreaza faptul ca nodul se poate dezlega, pune o picatura de super glue in varful nodului pentru al securiza. Asigurate ca nodul nu va interfera cu tamburul cand acesta se va roti.

demaror7

  • Infasurarea franghiei:

Acum indeparteaza surubelnita si apuca cu o mana franghia si cu cealalta mana demarorul, pentru a controla viteza de infasurare a franghiei pe tambur.demaror8

demaror9

 

  • Video:

  • Concluzie:

Poti foarte usor sa repari un demaror stricat. In cele mai multe cazuri poti remedia un demaror stricat cu o surubelnita, cu piesele de schimb si cu 20 de minute din timpul tau.

Director 100% Romanesc | ro-dir.com - Utilaje constructii director web

Autor: Andrei Lovin

Share This Post On