Cum se schimba mandrina cu strangere rapida

Director 100% Romanesc | ro-dir.com - Utilaje constructii director web
Acest video tutorial explica pasii de baza pentru a demonta mandrina unei masini de gaurit/filetat cu acumulator


Mandrina trebuie demontata in caz de inlocuire.
In primul rand trebuie sa stim ca mandrina este de doua tipuri. Mandrina cu strangere rapida si mandrina cu strangere cu cheie. Pasii pentru demontare difera de la primul tip de mandrina la cel de-al doilea tip de mandrina.

  • Demontarea mandrinei cu strangere rapida

Toate masinile de gaurit cu acest tip de mandrina sunt fara cheie de strangere a bit-ului/burghiului. Aceasta mandrina este o caracteristica a masinilor de gaurit/filetat cu baterie.
Mandrina cu strangere rapida este legata de axul masinii de gaurit cu un surub. Acest surub este in interiorul mandrinei.

1. Primul pas ce trebuie facut este sa desfiletezi acest surub. Pentru aceasta vei avea nevoie de o surubelnita. cu cap stea, dreapa, cruce, etc. Acest surubu difera in functie de modelul masinii de gaurit. Atentie surubul este cu filet pe stanga ( se desfileteaza in sensul acelor de ceasornic ). Sa nu credeti ca dupa desfiletarea surubului mandrina se va desfileta de pe ax foarte usor. Acesasta este infiletata atat de bine de ax incat ar putea sa functioneze normal si fara surub cu toate ca nu este recomandat.

2. Desfiletarea mandrinei cu cheia imbus
Din acest punct vei avea nevoie de o cheie inbus sa fie cat mai mare si sa se potriveasca in interiorul mandrinei.

DW Drill with arrow

3. Pozitionarea cheii imbus

Pune capatul scurt al imbusului in interiorul mandrinei si strange mandrina bine.

4. Foloste un ciocan pentru a lovi cheia imbus in sens trigonometric, vei simti cand aceasta sa eliberat. Dupa ce sa eliberat, mandrina se va desfileta foarte usor de pe ax.

mandrina

Succes !!!

  • Video

Director 100% Romanesc | ro-dir.com - Utilaje constructii director web

Autor: Andrei Lovin

Share This Post On